Due November 🥰

Mamy2 skalian smua dah prepare beli barang baby tak? Ni pun terpaksa beli siap2 awal sbab nnt branak and pantang kat kampung saya kat sabah. So prepare masuk kotak siap2 smua hantar ke sabah 🥰 Smoga dpermudahkan urusan kite smua mamy2 skalian aminnnn! #firstbaby

Due November 🥰
21 Balas

Sy lom prepare barang2 nak masuk hospital, tp barang2 baby dah lengkap tinggal beli yg rasa perlu je. sbb anak second kan. due november nie, mak n adik perempuan dr ld sabah akan dtg tolong jaga anak first, cuma pantang sy dah amek pakej smpai 28 hari. semoga urusan sis beranak di sabah d permudahkan .

Diapers baby kena try & error sis. Risau kalau nanti baby tak sesuai ka sebab skin sensitivity. My advice, beli sikit saja duluan. After week Nampak okay then baru restock 🥰 Semoga dipermudahkan semua. Saya nanti bulan Nov mom yg dtg jaga berpantang di KL dr KK

10mo ago

Iya sbab tu pampers saya beli 3 jenis skit2. Brand offspring, applecrumby and drypers 🤣 ingatkan nak mak dtng kl juga tp husband kata brnak je kat sabah nnt ic dpt ic sabah ada 12🤣 lagipun dia kerja sendiri own business so senang nnt kalau doctor kat kpj ckap dah nak bersalin da dia blh on the spot beli flight ticket balik . Jadi takpa la ikutkan ja la🤣

Pampers la pling susah klau kulit ank sensitif... Tp alhamdulillah drypers sesuai utk ank ptma.. Yg ke2 ni Hrp2 sesuai jgk.. Due Ogos... Pakaian semua amik yg ank ptma sbb dlu bli yg unisex semua.. Juz bli brg2 lain jer.. Jimat la sikit😉

Dh beli aritue walaupun xtau jantina hahaha Bersalin seremban n duk pun seremban.. tp kita sekampung sis orang sabah 🤭 Tp sbb kn ada history pernah beranak awal beli lah awal, kng xmemasal bby xada bj 🤣..

sy pun due nov tapi beli awal sbb byk promo.. hati ni terdetik byk sgt buat promo nti harga jdi naik bulan akan dtg🤣 saya doakan kita sama2 dipermudahkan urusan & baby sihat selalu

10mo ago

Kan sis beli awal tak kalut … nnt tinggal prepare untuk pergi bersalin and cuci2 baju baby je.. haha

Bru beli sikit2 yg penting tuk ke hospital dlu sis..due awl October, isau juga terrrdue ujung bln September 🤭sis take care, jauh tu sabah..semoga urusan sis dipermudahkan💕

10mo ago

32w lebih masatu sis. Guna flight MAS.. kena surat doctor je la nnt hehe..

Due bulan berapa sis? Saya baru beli mitten and boootie tak tahu nak beli apa lagi sebab banyak pakai yamg kakak kakak punya jadi tak tahu nak start dari mana 😂

10mo ago

Berapa hb*

bagus pack awal2.. snang nmpk brg ape yg x ckup lg.. klu buat list, kdg ade yg tertinggal..Da prepare mcm nie snang, nant tinggal topup sikit2 je..

Due awal december tapi dah start beli brg . brang baby semua dh settle tinggal brg mak nye je . Beli awal senang nanti tak kalut 🥰

10mo ago

Betul tu ni pun hasil beli dlam seminggu je settle smua🤣

semoga di permudahkan urusan sis blik sabah juga proses bersalinnya...saya 12/11 due berpantang di selangor dari sandakan..

10mo ago

Hehe same goes to u juga sis smoga dipermudahkan urusan bersalin nnt 🥰