Nak tanya sikitt

Mamy2 kat sini bila dpt upt positive korang akan trus celup hari2 tak tengo line makin terang ke tak? Bila baru korang akan stop buat upt? Bila line dah sama terang ke ape? Sbb saya buat upt strip biru 6mm beli shopee tu. Buat dari samar2 lagi. Skrng dah terang dah line dua2. Jadi was2 pula sbab ade ckap kalau dah terang xyah buat dah sbab nnt result akan jadi ralat.

31 Balas

kalau sy,cukup 2x ja sy cek. biasanya orang pasti sudah tu kalau buat double check. tp pastikan check upt sejurus bangun dr tidur

sya x. ritu sya trus p klinik buat checkup sbb bdn skit-ii x lrt sgt tu dh buat chekup bru dpt tahu dh pregnnt 2w rsanya

2y ago

Pastu sis ade buat upt lagi tak kat rumah? Ke takde dah?

Bestnye bile double line maintain je.. Mcm sy ni dh xde double line dh.. Ade spotting/bleeding tp x byk pun.. 😔😔

2y ago

InsyaAllah smoga ade rezeki sis.. jgan sedih2 jgan stress2 ye sis 🫶🏻

Kalau dah line terang, just pergi clinic and confirmkan the preganancy. Dont have to test lgi bazir duit je dear.

1y ago

Hehe ni post 2 bulan lepas .. tq sis.. skrng saya pun dah masuk 2nd trimester 🥰

Saye selang 2 hari baru celup semule, bile line tu dah agak terang bru sye celup pkai clearblue

dahbterang xperlu buat dah. upt hanya utk sahkan hamil. next step ialah scan

sy hari" bwt smpai hbis testkit lps dpt double line sbb eksaited sgt 😂

sy aritu guna clearblue jew..bile positif trus buat appoimnt at kk..

hgkfkfkxkrkfkrjridltjtktimdkvhCM nazreeniz KJ dkrkeiskdkfuruf

upt 1 time je, xperlu celup berulang kali setiap hari

1y ago

Hehe tq komen sis. Ni sbnarnya post 2 bulan lepas. Saya skrng dah masuk 2nd trimester dah 🥰