Baby

Mamy2 ade pengalaman x ,doc ckp bby kecik mase scan? Sy dh 38weeks.tp ukuran bby kecik dlm 2.2kg.hari khamis ni kena refer pakar O & G .sbb problem bby kecik dan air ketuban ngam2 je.. x lebih x kurang.. doakan sy bersalin sblom hari khamis ni...

9 Balas

saya masa 32weeks detect bby kecik berat 2.0kg je time tu..kk refer pakar o@g.. start tu kena combined klinik appointment..then pakar cakap its okay selagi bby aktif.. bile dah 34weeks pakar check 2.2kg je ..so pakar suruh sy pantau betul2 kick bby if delay 2 jam terus pi hospital then pakar mmg bagi date utk induce masa 37weeks.. 3hari sebelum date kne induce tu bby mmg delay kick 3 jam so sy serah diri da pi hospital..buat ctg bby okay tapi pakar terus decide terus induce mase tu 37weeks 2days.. scan bby pun tak besar dah 2.23kg je.. bby keluar normal tapi induce berat 2.23kg tula..tapi alhamdulillah ank xde kuning so boleh balik umh just kne ulang alik KK 2mggu utk makesure berat bby naik 2.5kg kalu tak bby warded balik😅 tu la pengalaman sy..ank dah 2 thun alhamdulillah sihat normal💕