??

Hi mamy sume.. Sy dah lewat period dah 9 hari. 2 Hari lepas sy ada buad upt naik 2 line 1 line lg kabur. Nak tnya kita mmg kena kira dari tarikh last kita abes period ke? . Normal ke tade rasa pening loya. Tade pengalaman lg??

??
1 Balas

Untuk period yang teratur, tarikh last period selalunya akan dijadikan edd, due utk bersalin. Cumanya doctor akan scan jugak untuk tengok saiz baby bagi reconfirm tarikh due. Ada yang sama, ada yang berbeza.