keliru?

sapa ada pengalaman time dkt nak period UPT POSITIF???saya dah 3 hari beturut cek hasilnya 2 line,1 line lg kabur..smlm cek terang,pagi ni cek lg kabur balik..x paham saya ?

21 Balas

saya check before period sis rasanya 4 5hari before period memang samar org kata tapi jelas mata kita nampak line T tu ada naik warna merah/pink sama mcm C kalini saya check banyak giler, sekali tahan urine sampai 2 strips la, 1 jenis pen laa sebab saya pernah gugur jadi kalini memang saya check check betul ke rezeki saya tgk urine juga, ada kala pekat and cair maybe buatkan line tu sekejap pekat sekejap kabur last semalam pakai clearblue digital lega tulis pregnant huhu moga pregnancy kalini membesar dgn sihat, selamat sampai bersalin

4y ago

awakk, brp week dah? sy nk tnye awak positif lps brp bpn keguguran? maaf sbb sy bru gugur jd nk cr2 info

Huhuhuhuuu....i x ada pegalaman check UPT sndry, cuma x sedap badan pening n penat je....1 day suami ajak g klinik, sbb msa to dh lewat uzur dlm beberapa hari....tp i mls...last bt pnjnjian andai sy muntah2 bru g klinik....bru bberapa minit ckap dh muntah2, so g klinik n positif....msa doktor ckp positif, blur je muka ne.... Nk pecaya n x sama bayak....cuma sblum to suami tiap2 hari gosok perut n ckp ada baby....🤣🤣🤣....mulut suami masin sgat kot😅😅😅

dlm satu masa awk jgn test brkali2 . awk try test smggu skli , tgk result dia mcm mne ? sy mula2 test pon cam tak caya jgk . sbb kabur . then try mggu dpn tu pulak , sy pkai clearblue tu terus . and dpt result pregnant 3+ . 😊

Mybe chemical pregnancy juga tu sis. Selalu trjadi mcm tu bila chck bfore period. Tu lah org lebih sarankan chck upt bila seminggu or 2mnggu lewat period.

InshaAllah positive tu. Repeat je test. Lepas seminggu miss period. Nk dpt best result better test lepas bangun tido. Kalau betul, rezeki awak lah tu.

Sy lagi 2 hari nak priod ..saje try cek tgok double line dan PEKAT sangat... Tk nak berharap sgt , hope ade rezekiii😊

2y ago

Saya macamni, ada harapan x ek😅

Ada tu sis. Saya hari tu pun macam tu. Kadang sbb HCG kita tu cair ataupun pregnant test jenis yg tak sensitif sangat.

Ye la sis sy pn sma bru je test line no 1 jd mcm samar2 risau kita dh neh 🤣

Try check upt masa kencing pertama bgn tdo ...time tu HCG tinggi utk detect pregnant

Mungkin berlainan brand. Test gune clear blue sis. Yg tu tept t0 agak costly skit la