Tak pernah emosi dari awal pregnant

Hi mamy smua nak tanya sbab setiap kali kalau tengo orng pregnant mesti mamy tu emosi smpai asyik menangis la senang terasa la ape la (pembawakan orng kata). Saya dari awal pregnant tak prnah emosi tak prnah menangis. Mcm happy go lucky je la orng kata🤣 Ade ke mcm ni? Ade kata kalau emosi asyik nangis baby tu pompuan slalunya yeke?

15 Balas

Saya rasa normal dan berdoa lah agar kekal begitu. 😂 Saya pesakit MDD, BPD dan Bipolar so hari² fight dengan emosi. Kandungan dah nak masuk trimester ke-3 tapi saya masih menangis sampai tersedu sedan (hari²), marah² sampai acu p*sau pada suami, kadang² t*reh tangan. Tengah² nangis tu cuba pujuk diri sambil gosok² perut minta maaf pada anak... Eh makin emosi pulak time gosok perut tu. 😂😂😂 Saya pun taktau nak buat acanne lagi... Cuma mampu berdoa hari² agar Allah s.w.t lindungi anak saya...

1y ago

Sama-sama

Sya pregnant ank 1 dlu sntiasa happy go lucky,ngidam pn biasa je,klau xdpt tkde rsa nk nangis ke ap,skrg 3 tahun dh,dh nk jdi abg pn,pregnant yg ke 2 ni agak emosi skit,tkde ribut tkde angin tba2 rsa sedih,klau bab mngidam mmg suami xboleh ckp tkde,kne ad jgak,klau tak mmg mnangis bucu katil lh jwb ny,mmg sedih gilerr,kadang kne jgak lawan perasaan sbb kesiankn encik suami,skrg tengah mnunggu hari nk bjmpa si cinonet 🤭

perubahan emosi tu salah satu perubahan hormon juga. kalau tk emosi pun ya normal ye asalkan baby sihat dalam perut, kawan saya emosi juga masa pregnant. lepas pregnant anak dia happy go lucky je tkde pun kuat nangis. kakak saya yg tk emosi ni pula anak nya asek nangis je. takut dgn orang. ikut la masing2 punya baby and mommy kot. tk semua sama. untung ye happy go lucky dari awal pregnant 😆

sy anak 1st jiwa kental...tringin nk mkn apa pun x kisah klau x dpt...alahan mabuk pun x...tp yg ke3 ni sensitif btul...sy pegi kk kena cek dgn nurse garang pun sy blk nangis...😅..raya baru ni sy tringin nk mkn ikan puyu goreng tp mak sy terbuat gulai...sy masuk bilik nangis 😄 faktor umur kot..🤭.. hrp baby kuar jgn la sensitif sgt mcm mama...😂

Ye sy mcmtu, tenang, happy je, ank pun lahir senang jaga, x byk meragam, sblm ni kuat touching, sensitive, x tau la pelik nauu rasa, klo bole x nk dh rase mcmtu, lpstuu ank kuat nangis, tido je x nangis. Struggle la kecik2. Dah besar, dia yg paling menyenangkan. Atas rezeki masing2 sis. Apapun bersyukur setiap rezeki yg Allah bagi.

saya sikit sikit cepat merajuk semua rasa tak kena makan pon macamtu sampai rasa kadang memilih kalau husband cakap takboleh atau dengan nada yang tinggi sikit terus berlinang air mata , tapi takde apa apa pon tngah scroll tiktok pon boleh menangis tanpa sebab sedih bethul yaa gayanya🤣🤣🤣

rezeki masing2 especially bab2 mengidam,morning sickness, kestabilan emosi. sbb tu tak boleh nk salahkan mommies yg jenis nk rehat n baring je..org lain mgkin jnis steady tp ada org rasa malas semua bnda nk buat..nsib la yg komen tu org2 tua..sbb dlu org2 tua jnis cargas kan😁

sy mcmtu jgk. lagi lagi bab ngidam, kalau dpt dpt, kalau tkdpt rasa biasa je. takde rasa mcm nk nangis ke sedih ke sebab tkdpt. kadang2 sy pelik jgk, sy sorang je ke rasa mcmtu 😂 rupanya ada jgk yg mcm sy ye. alhamdulillah sekarang babynya dah 3 bulan dah, baby girl.

1y ago

kalau anak sy alhamdulillah senang jaga, tkbyk meragam. nangis2 tu bila nk susu nk tidur je. mudah mudahan semoga awak dipermudahkan segala urusan 🤲🏻

saya ank no 3 mcm tu sis.. mmg mcm xpreggy.. xde nk terasa pa2 kalo ada kata2 yg x elok dlemparkn olh org... chill jerr .. shari sblom branak saya kemas 1rumah mak saya luar dalam.. mak blik kerja mngucap tgok brg dlm rumah brubah.. 😂😂😂🤭🤭

Sy anak 1st baby girl dulu mcm tu laa happy jaa rilekk, takda mengidam apa pun.. Pregnant kali ni sy mudah emosi & mudah marah trasa smuanya serba tak kena. Lagi2 tiap dua minggu kena prgi klinik ambil darah 🥹 Harap baby okay ja