Sakit mata

Hi mami² sekalian, anak saya 3bulan20hari.. kena sakit mata.. kalau bgon pagi taik mata penuh kat mata.. bole pakai ayemo ke eh? Mula² sebelah mata kena ni dua² mata pulak kena 😢

5 Balas

dulu ank saye 1bulan mcm ni jg,hijau2 taik mata,smpai nak terttup mta dsbbkn taik tu melekat ..,lepas tu nenek ckp titis pkai susu badan sndiri ,jngn titis dkt mata hitam,titis 1/2 dkat bhgian tepi,stiap kli nk tido titis ,syukur 2 hri je terus membaik..org ckp jngn titis ape² pkai susu bdn..,tapi sye ikut je ape org tua ckp sbb ank sndiri hihihi ..skrng dh 4bln elok ke sihat.

6mo ago

titis dlm mata putih laa eh?

xblh sis..bb besar tu ubt xleh sebarangan..eyemo tu utk dewasa.awk kne refer doc..takut nnt jd jangkitan kuman.awk kena sllu lap mate anak bg bersih ngn air suam

6mo ago

okey tq

Eyemo tak boleh. Susu ibu pun tak boleh. Susu ibu sifatnya manis dan melekit. Takut boleh terkena jangkitan. Bawa baby ke klinik ya.

6mo ago

tq

Tapi boleh jadi sebab panas dekat dlm Seblum tu ada demam ke selsema kah sist

6mo ago

selsema saje, demam takde.

Pakai susu ibu je kalau ada sis..jgn bg ubat sbarangan kena tnya doc

6mo ago

ouhh bole ehh pakai susu ibu? sapu luar mata laa eh? kesian pulak pagi² tak bole bukak mata..