Ada Cyst Boleh Hamil atau tak?

hi mama². Tadi saya scan rahim, Saja scan sebab tahun lepas penah gugur 11minggu.. Masa mengandung saya ada cyst dalam 2cm..bulan 7 gugur.. dn bulan 10 cyst dah tkada... Tadi check..cyst ada balik tpi dalam 1.7cm je... Doc ckp.xbahaya..tapi saya risau... Ada ke yg ad cyst dapat mengandung? Saya tgh ttc anak pertama😔 Tlg bagi saya smgt😔 takot sbb cyst tu nanti sukar saya mengandung hmm...

2 Balas

Before pregnant saya ada pcos dan cyst 3cm. Alhamdulillah sedang pregnant, tkde masalah. Dah kecut lagi ni. Selagi cyst bawah 5cm tak begitu bahaya. Unless cyst makin membesar tu kena refer dr macam mana

Boleh hamil, InsyaAllah.