TIPS SUPAYA MAKAN ZINCOFER TAK MUNTAH

Malam tdi makan ubt zincofer .. 10minit lepas makan ubat, sy baring utk tidur.. Tak selesa rasa dada.. Loya rasa tekak.. Nak wek2 je.. Last2 muntah air,wrna merah..mksdnya ubt tu keluar balik ke ape? & kena makan semula ke? ? Ada tak tips bila kita makan ubt, tak loya tekak membuatkan kita muntah ubat balik.. Peritnyaa rasa ubat tu? & waktu2 sesuai makan ubt.. Terima kasih ?

30 Balas

Minum dgn orange juice,n wktu mlm nk tdo sbb klu pg time perut kosong tak tertelan... zoncofer pd sy boleh telan dri iberet...

5y ago

Boleh cuba klu tak ada orange juice,tp amalkn makanan yg tmbah darah juga...mcm buah naga,delima,dging

sy dl mkn zincofer ngn orange jus... serapannya pon bagus.. tp pastikan minum air masak byk ye.. kang gula plk tinggi😅

5y ago

minum air masak kene byk.. insyaAllah xde pape.. klo suka minum air manis nnt air ketuban byk plk😁pastikan minum air masak secukupnya

Doktor suruh makan ubat tu malam sebelum tido. Minum dgn jus oren atau air yg masam - yg blh minum. Makan selepas makan.

5y ago

Oo yeke. Sbb ritu sy ngadu kat doktor cakap nak muntah. So dia bgtau suh minum dgn jus oren bg ilang mual. Pastu amik sebelum tido.

saya makan zinco tu mmg rasa nk mati dah haahaha tak bermaya . last tdi pergi mintak tukar . hehe

5y ago

Iberet pon sy xblh mkn..

Minum dgn oren sunquick, insyaAllah takkan rasa nk muntah.. bancuh oren tu jgn letak gula ye..

5y ago

Sama2 😊

makan dengan air sunquick. jangan buat manis2 sedap tu pulak.. buat biar rasa masam tu 👍

5y ago

oren lagi better

Nak tanya..ubat tu memang kena makan waktu malam je ke? Waktu pagi boleh tak?

5y ago

Oh...ok² sis..tq 😊

Zincofer mmg kuat sis.. Sy akn minx tukar ubat sbb conpem muntah balik huuu

5y ago

Huhu... Bau dia tak kuat mcm ada 1 ubt merah tu,kuat bau.. Tapi dulu sy mkn tak muntah.. Cuma nk telan lah busuk 🤭 Zincofer ni hari2 sblm ni sy mkn tak muntah plk.. Malam tdi je serba tak kena. Muntah terus😅

mkn waktu mlm nk tdo..ambil dgn oren sunquick.. insyaallah ok

Puan boleh cuba makan incofer dengan minum air sunquick/orange juice.

5y ago

Rasanya boleh. Tak ada masalah. Puan boleh cuba. Mudahan membantu