Zinconfer

Ada tak cara lain untuk makan ubt zinconfer tnpa muntah ? Sya makan pagi muntah balik laa , dari elok alahan dh kurang ,bila makan ubt tu makin truk lak muntah2.. makan apa2 semua loya .. bole share tak sesiapa yg pernah mcm sye ?#pleasehelp #ingintahu #firstmom

8 Balas

saya makan waktu malam sebelum tido.. gapkan atleast 2 jam lepas makan malam n then terus tido.. kdg2 tu rasa jugak nk muntah sebab kita tak immediately boleh tido kan kalau dh baring pun tp so far boleh dikawal lah buat2 malas nk layan perasaan muntah tu lama2 tertido.. kalau makan pagi tu mmg tak boleh kawal muntahnya mmg terkeluar terus walau dh tahan.. cara lain boleh minum dgn air jus buah ke sunquick ke mcm nurse sy suggest tapi bg saya tak menjadi cara tu still muntah jugak n lg rasa pelik bila muntah tu rasa karat dgn jus 😵‍💫

saya 🙋🏻‍♀️Dah telan 6 biji untuk 6 hari still jugak muntah. macam macam cara saya dah buat, telan sebelum makan, telan selepas makan, telan dengan jus. masih muntah. end up bagitau nurse then nurse tukar ubat. sekarang alhamdulillah serasi dengan ubat baru. btw nurse ada inform saya, if kerap muntah kalau makan ubat, kena inform bimbang nanti hb low pulak. Ape ape pun mommy rujuk dulu dengan nurse mommy kayh 😉

saya🤚🏻 setiap kali mkn mesti muntah..alahn dah ok sikit bila makan zincofer rasa teruk balik alahan walaupun saya amik zincofer pd waktu mlm sblm tidur.jd saya xteruskan amik zincofer.. nes suggest maltofer saya beli dkt farmasi maltofer,alhamdulillah stkt ni mkn xde rasa muntah ke apa.. xrasa seksa mcm makan zincofer tu😄😂

Saya🙋🏻‍♀️. Setiap kali makan mesti muntah. Dah cuba makan waktu pagi. Dah cuba makan malam sebelum tido. Tapi tak boleh jugak. Mesti muntah. Saya inform nurse, nurse tukar ubat untuk saya. Nanti checkup awak inform la nurse/doktor awak.

tips dia jangan minum dgn air kosong minum dgn air tropikana twisster tu confirm tak muntah 🫶🏻 sebb sy pun mcm mula² lepas baca org suggest minum dgn oren terus ok, no more muntah²

6mo ago

makan pagi atau malam pun boleh sis tak kisah asal sis makan je ok, kalau rasa tkboleh jugak mintak tukar ubat

mintak tukar jek.mse next appointment nnti ckp sllu muntah2 mkn ubat tu,nnti die bg amek ubat lain..x yah habiskan pun ubat sedia ada

Sy tukar ubat kpd iberet. Bli sndri dkat farmasi. baru ok

try eberet sis…bli kt farmasi…