Feeling down

Malam je rindu suami.. still PJJ N9 - Ganu. Selalu bila suami tak dapat balik, gagahkan diri turun naik bas 8 jam balik Ganu.. itu pun 2 hari je stay sana sbb kerja office hour..masih merancang nak resign sebelum due tapi mulut2 org sibuk ckp “syg blaja tinggi2 tak kerja.. kerja la dulu da stabil nanti bru brhenti”..semoga Allah permudahkan semua..

22 Balas

Saya pon pernah alami situasi nie..pjj..sama la N9 dengan KT,mmg sgt jarang jupa n msg pun xkerap mana..sbb masing2 bz nga kerjaya masing2..mmg syg nk tinggalkan kerja yang kukuh di KT, tapi Allah da dentikkan hati tuk berhenti n duk kat suami..alhamdulillah, sy xpernah menyesal berhenti kerja sekarang.sbb Allah da hadiahkan rezeki anak..Walau apa pun, pengorbanan sy berbaloi..kena selalu percaya..Perancangan Allah itu adalah yang terbaik dalam kehidupan kita.Jangan pernah kecewa or sedih..Percaya pada qada n qadar..Mulut org mmg xleh tutup..tapi kisah kita lain,kisah dia lain..Masuk telinga kanan, keluar telinga kiri jah apa yg diorang ckp..hehe..

5y ago

InsyaAllah..thanks sis 😊

Saya pun PJJ jugak dengan husband. Malam2 asyik menangis je teringat dekat suami. Memang terpaksa la travel jauh2 bila suami tak dapat datang tempat saya. Semoga Allah pelihara anak dalam kandungan ni dan semoga dgn kesabaran kita ni Allah ganti dengan benda yg lagi baik & pahala.

Jgn dengar kata org sis.. yang bagi rezeki tu allah.. percaya je.. sy surirumah juga.. tak bekerja dari mula berkahwin.. suami je yg bekerja.. normal kalau mula2 kahwin agak susah sedikit... now anak dah 4.. alhamdulillah setakat nie tak ada yg mati kebuluran😊

Sy pun blaja tgi jgk sis, tp bila pk kan ank2 n suami.. Sy resign jgk akhirnya. So skrg dkt dgn suami n jaga ank2 sndiri je. Sambil2 buat bisnes online. Even xdpt gaji mcm wktu kje dlu, at least ada jgk duit utk blnja sndiri. Alhamdullilah. 😊

5y ago

InsyaAllah saya pun nak buat mcm sis. Hidup 1 family lagi best..duit smpai bila2 pn x ckup kan..

Harap bersabar ya sis. Saya Malaysia dgn Australia. Naik flight 9 jam Dr Singapore ke Sydney utk berjumpa. Awal bulan 10 ni due. Fighting sorang ja la nnt. Husband kena stay sana 2 tahun. Nnt hujung tahun dpn dia da boleh keluar negara.

5y ago

Kitakan kuat. Semoga dipermudahkan segala urusan.

Mulut org mommy mmg sampai bila² xkan stop.. discuss dgn husband, klo ready husband ok quit la mommy.. prepare sikit saving untuk emergency mommy.. semoga urusan mommy dpermudahkan.. aaminn

Pedulikan kata orang sis. Bincang dengan hasben, kalau hasben okay. Sis resign je. Sis pun kira bekerja jugak, tapi bekerja dengan hasben hihi positif sis 💪🏻💪🏻💪🏻

sy pon degree sis..tp tu lah,sy xckup kuat nk pjj ni..so sy ambik kputusan brenti kje bulan 6 lps raya haritu..masa tu sy bru dpt thu yg sy preggy..rezeki ada dimana2..

Sy pn pjj..suami keje kdg2 ke indon,kdg2 ke sibgapore,kdg2 thailand..6 bln skli bru jmpe last jmpe preggy sbln..sbln lbih sblum brslin bru suami balik sis

5y ago

Respect habis mcmni.

Saya pon pjj ngn suami tahun lps..Saya di selangor ,suami di penang.Lepas keguguran 7w sy ambik kputusan resign and stay dgn suami..