Hi ibu. Mcmmne ye nk naikkan hb. Sy 25 weeks

Makin lame hb makin turun. Doc ckp hb xckop dlm bdn sy sbb bby makin mmbesar. Sy makan ubt ontime sayo buah sume makan lg2 bayam brokoli dgn jambu batu xpnh miss tp xnaik jugak hb. Kafein sume sy x mnom. Makin turun pulak hb nye nk stress jgk di buatnye. Skrg doc nk suggest ntuk sy drip zat besi tkot la sy dengau sbb ramai kate klo drip pn blom tntu naik hb nye n blh mual muntah2 blk.. Naik stress tp kesian sgt kt bby🙁.. Tlg suggest ibu2 sumee.. Maceh🙁

6 Balas

Amalkan iron rich diet. Selepas makan sumber zat besi, makan buah tinggi Vitamin C sbb Vitamin C bantu serapkan zat besi dlm darah.

1y ago

Sama-sama