Penantian 1st

Makin dekat, makin berdebar. Saya punya circle agak teratur. 26-29. Biasa 28 lah. 2 hari lagi. Tanda2 tu actually xde yg lain dari simptom period (breast sakit & sengugut) Breast dr minggu lepas da sakit. Pastu asyik dtg je rasa sakit kat belah kanan. Hari ni dah hilang rasa sengugut tp breast masih sakit. Baca punya banyak artikel & posting2 moms untuk tanda2 hamil. Tp end up dgn.. 'lain badan, lain simptomnya'. So skrg berdebar amat. Nak buat test awal takut kecewa. Xtau la ada simptom2 lain ke boleh detect selain dr tggu lewat period 😄.TTC

Penantian 1st
8 Balas

Saya tanda macam sis jugakk, Tapi masa bulan tu, breast saya rasa sakit sangat2. Saya jenis mmg kalau nk period sakit breast, sebelum saya due period tu seminggu tu rasa mcm nk pecah😅. Hehe, so saya tak berharap laa, smpai due date saya period hari first tu pelik sngt kenapa la dtg seclit, sbb kalau hri first mmg mcm laju je trunn. hehee. tapi berlarutan smpai hari ke 3 trus cek prgnancy test, hampir terang dah line diaa.😅. Moga ada rezeki sis, kalau missed period dlm seminggu tu awak test yeee. Insyallah ada rezeki awakk.

2y ago

aamin.. tq sis. sy pon haritu rasa sakit breast lain mcm. biasa rasa berat & membengkak besar. ni sampai baring tidur mlm pon xselesa. dah seminggu sakit breast

Saya kandungan kedua ni lewat period 2 Hari . tapi Perut sakit sgt mcm senggugut beserta angin. Saya ingat tanda2 nk period je. tapi Saya g klinik jugak utk ambk ubt. Dr test upt alhamdulillah Naik 2 line . yg first pregnancy saya just taklalu mkn je . tnda2 smua tkde . huhu

2y ago

yeke.. mkne masa yg 1st rasa sengugut pun xde ya ?

yep. lain badan,lain tanda² dia. sy 1st pregnancy,perut rasa nyeri tiap petang. abaikan,tahu2 pregnant. skrg ni 2nd pregnancy. xde tanda2 pon. sy yg cek sendiri sbb 2 hari lmbt period. in Sha Allah sis,ada rezeki Allah nk kasi,ada tu. sy doakan 🥰

2y ago

aamin.. berdebar sy. sy pikirkan mmg kena ada tanda mcm loya baru hamil. tp ada juga org yg xde tanda pon kan..

Hi mommy. Saya pun pernah rasa takutnya kecewa. Ye mommy tanda² hamil seseorang memang berbeza. Moga dipermudahkan perjalanan mommy untuk hamil ya. Aamiin ya rabbal alamin

2y ago

aamin.. tq ya sis 😊

saya punya pun mcm ni juga sis. mula cek double line tp x clear. lepastu saya cek balik seminggu lepas haid saya limpas dapat double line terang

2y ago

perasaan dia mcm xsabar nk tggu seminggu lepas period. rasa nk test sekrg tp takut kecewa. haha

Saya dah 13 week limpas dari period,tp bila test pack,,negative,,sllu sakit punggung dan payudara pub sakit,,kanapa ia mommy²?

setiap orang berlainan. better tggu seminggu lagi untuk test sbb kadang2 emosi pun boleh pengaruhi cycle period

2y ago

2 bulan lepas sy dah terkena. period lewat sampai 9 hari. 1 st day lewat sy buat test da tp negatif . buat test selang 2 hari sampai hari ke 9.. masih negatif. tibe2 period. sy pegi kemas 1 rumah 😅. kali ni xnak buat test awal

mcm sya bln lps sehari sblm period dah cek. Samar2 lgi line. 3 hri mcm tuh bru pekat naik 2 line 😁