sy nak masuk 9 bulan

Makin besar makin susah bernafas memang mcm tu ke lepas tu rasa berat je perut ni bila baby makin besar

13 Balas

Normal. When your tummy getting bigger, is because your baby getting bigger. The space in the stomach, getting lesser. So ur baby will pushed ur bladder- which buat u selalu nk kencing and your diaphragm, which when you take a breath, will become like heavy or sometimes mcm gasping for air. Mmg cmtu. Jgn isau. Saya dulu igt saya nk mati dah Sbb tercungap cungap upenya tak. Enjoy your pregnancy

Sy dh 36weeks. Kalau mlm tu dia aktv smpi tendang2 tulang rusuk. Nk pusing badan tuka posisi kiri kanan pn dh mengah and rasa berat sngt.

sis da brp mggu ? normal kot sis sbb sy baru masuk 33w pon rs mcm tu sis , tx blh berdiri lama , cepat sgt mengah

Sy dh 37 weeks mmg ssh nk brnfs prt brt ssh nk bjln.. Tdo pn guna 3bji bntl bru rasa selesa skt..

Saya bru 32w pun da rasa sis..klaw dduk nk bangun sakit bwah perut..rasa berat je..

Normal la sis...huhuhu..sy yg 34 pon xlrat nk bwk perut..

Yup baby semakin besar dan menekan2 perut kita.

Ya. Jln pun dah rasa x cukup nafas,

Sama lah sya pun mcm tu

Ha ah mmg mcm tu.