nk share makanan berkhasiat

makanan berkhasiat ni elok mkn masa mengandung. suami saya hari2 paksa makan smua ni, yes smua ni iaitu susu, madu, kurma, kismis, pati delima, buah buahan, sayur sayuran, and skrg dy beli saffron pulak. ambil ja antara makanan ni bila kita rasa lapar, atau craving pelik2. cuba cut manis2 dan bergula, cut makanan proses dlm tin, dan fast food. insyaalllah badan korang akan sntiasa bertenaga dan sihat. sy amalkan smua ni la hb sy 13-14, dan smuanya cun. nanti dh masuk 7-9 bulan boleh amal air kelapa dan air kelapa dara pulak. 🥰 srs bestnya mengandung ni. kalau tidak mana nk mkn bnda2 berkhasiat ni kan hahahah

1 Balas

Tak semua yg puan senarai kan sesuai utk GDM sbb madu, kurma, kismis, pati delima, sebahagian buah-buahan ada fructose yg tinggi; sejenis gula. Boleh ganggu kadar bacaan gula ibu hamil GDM.

3mo ago

Baik lah puan. Yg saya komen ni untuk yg ada GDM /kencing manis. Selain tu tiada masalah. Terima kasih. Saya amalkan juga apa yg puan amalkan sblm tubuh saya dah tak boleh toleransi dgn gula/ tinggi karbohidrat.