Check BSP 4×

Makanan apa yg sesuai sya mkn time breakfast selepas check bsp pkol 8? Sbb pkol 10 kena check pulak lg skali lepas breakfast. Haritu mkn nasi lemak naik tinggi 7.7? kalini kena repeat lain check. Taktau nk mkn apa utk kurangkan gula tu. Suggest please...

2 Balas

Tapi jangan minum air manis teh/coffee /milo semua.. Minum air kosong je.. Lepas check pukul 10 baru la minum sikit2 buat rasa tekak 😂

5y ago

Heheh baikk sis. Bab air ni pg² mmg susah nak minum manis. Klau mkn jer susah nak pantang manis2😂

Dulu saya makan roti/ biskut wholemeal. Masa lunch baru makan nasi.. InsyaAllah OK..

5y ago

Ok sis nanti saya try 😊 tq.