Share procedure bsp

Hai mummy² to be semua. Nak tanya pada mummy yg penah buat bsp sbb sangkut gdm tu, macam mana ye proses bsp ni, yg saya faham untuk first time buat, diorang akan ambik drah kat jari time puasa, breakfast, lunch n dinner. Lepas 2 minggu nanti akan repeat mcm ni jugak ke ? Kalau kita ade mesin check darah tu sendiri boleh ke buat kat rumah tanpa check d klinik ?#SeriusTanya #bantujawab #firstmom

5 Balas

Macam saya kk kata lebih elok ada mesin tu sndiri boleh bt dkt rumah tak payah 4 kali p klinik dh, macam saya mula² 2 minggu sekali lps tu alhmdulillah bacaan ok doc suruh bt sebulan sekali . Doc pn suka patient dia ada mesin tu sndiri kt rumah boleh monitor sndiri kt rumah . Sblm nk bt bsp mmng jaga makan, makan ja macam biasa lps bsp mkn la nk mkn apa yg penting jgn tinggai air kosong bykkn sayur dgn buah, buah naga dgn jambu bagus untuk kawal gula .

Saya pon check BSP 2minggu sekali. Saya ambik no whatsapp misi. Saya beli mesin tu sendiri. So check kat rumah ikut time 8pagi. 11pagi. 3ptg dan 9malam. Lepas tu whatsapp pada misi gambar setiap jam yang kita buat tu. Dan keesokan harinya akan jumpa misi di klinik daerah untuk check perut dan urine. Lepas tu terus ke klinik ibu anak untuk jumpa doc review kita punya bacaan BSP n urine

mcm sy sgkut bsp juga.btul tu momy.kita akn kne repeat stiap 2 mingu atau sebuln bsp tu smpi la kita bslin.so kita kne on diet sikit la mkn tp dlm kuantiti yg sedng2 byk kn minum air masak.mingu ni sy kne buat bsp utk kli ke 2.lyn kn je la hrp2 smua baik2 je utk kita

2mo ago

saya baru harini start buat pagi td awal² dah merah. time puasa 5.6 😕 lepas breakfast ok pulak 5.4 ni tengah tunggu turn lepas lunch n dinner. harap kita kuat hadapi semua ni ye 💪

ikut pada kk set test bsp bila. ada yg 2 minggu sekali, ada yg seminggu sekali. yes, repeat cucuk jari ikut waktu yg kk dah ditetapkan. boleh je guna kit sendiri kalau ada. yg penting kena jujur tak tipu tukar bacaan

3mo ago

ouh yeke. ok² tq sis