Berat naik!

Makan macam biasa je either before pregnant or after pregnant. Sebelum ni makan menggila nak naik berat pun susah.but now, makan sikit herat naik mendadak. Macam mana nak maintain tak lebih 2kg/month?

1 Balas

sbb hormon before preggy n after preggy dh lain. that's why berat bdn cpt naik wpun mkn mcm biase. kena cuba mkn suku2 separuh. mkn yg sikit tp kerap. bykkn berjalan lps mkn. berjalan dlm rumah je pun boleh. tambah pulak berat bertambah sbb bila baby membesar, berat air ketuban lg, berat uri lg, berat ibu lg, berat buah dads membesar lg. so byk faktor