Berat badan naik sikit

Assalamualaikum semua nak tanya saya pregnant 24week dah tapi berat badan saya baru naik 3kg sepanjang pregnant. Last checkup turun 2kg. Makan macam biasa je. Normal ke ye? Saya first pregnancy

10 Balas

saya anak first sepanjang pregnant 9 bulan naik 4kg jer awak...masa t1 dan t3 berat asyik turun jer...tapi growth bby okay jer...so, dr kata okay jela...janji check darah, urine semua okay..pastikan jer awak cukup makan, minum air cukup, ambik vitamin yg klinik bekalkan.. insyaallah okay ..btw kita sama 24w dah..saya preg anak ke 2 ni pulak berat asyik naik..hahaha...moga urusan kita sama² dimudahkan utk melahirkan nanti...❤️

kalau doc sy cakap tak normal. last month check up turun. bulan ni pon bakal turun lagi. doc ckp kena amik darah takut thyroid. tp last 2 weeks sy buat details scan baby pnye growth ok. entahlah kn. haha kita doa kita ok saja

Bestnya berat tak naik. Saya sampai kena bebel dgn doc sb ada gdm. Trimester 1 dlu turun 6kg sb alahan teruk. Masuk trimester 2 dh naik 6kg balik. Tapi asalkan baby ok xbesar ke kecik ke kira okay je.

anak 1st berat naik byk...buat susah trun berat badan je..anak 2nd naik tp xbyk, anak ke 3 ni, trun lepas tu naiknye lambat je...sbb gdm kan, makan pn control jd berat duk maintain

normal je tu sy rasa sbb sy pun mcm ni.. sblm pregnant 57 58, trimester 1 jadi 54kg, ni trimester 2 59kg.. asalkan baby sihat membesar ikut perkembangan weeks dia InshaaAllah ok

7mo ago

dov pon ada ckp cmtu

bestnyaa sis ada kenaikan berat badan. sy ni lps sakit bulan 12 last year terus berat tk naik2, maintain kekal je smpi skg ni. 22 minggu, dr pun dh tkthu nak buat apa.😅😅

saya pun turun 2kg dr awal pregnant smpai 2nd trimester..last week kena ambil darah utk check thyroid..result x keluar lagi..hopefully semuanya okay..

Saya macam tu sebab bmi > 30 and nurse ok je berat tak naik sebab baby semua okay. InshaAllah.

best nyer berat tak naik banyak..saya asyik kene warning je dengan misi 😄

Byk jgk la..sy naik gram je 😆 tp so far doc x mrh pn, dia ckp jnji naik