Adakah anda makan buah nenas ketika hamil?
Voice your Opinion
Ya, sebab suka
Tidak, sebab takut keguguran
Makan sikit sahaja

6487 respon

48 Balas

Bila masuk je due date bayi sepatutnya keluar akan tetapi masih enak dia berada didalam perut, saya amalkan petua ni. Baru makan sepotong nenas terus sakit kontraksi dan beberapa jam selepas itu terus beranak. Beranak normal dan senang meneran. Tapi bergantung juga pada kekuatan ibu2 tersendiri. Jangan cuba kalau xyakin. Saya makan nenas dalam pantang, terjadinya tumpah darah yang amat teruk.. 2x pulak tu. Xsanggup nk admit wad sebab baby breastfeed. Selepas tu terus berjaga2 dalam permakanan. Penjagaan makanan penting untuk pulih sendiri, bergantung pada kekuatan diri sendiri juga.

dah berbulan craving nenas baby madu yg kecik kecik tu. tapi takut org marah bila mkn. pastu nampak nenas sepotong jual kat RnR, tawakal dan beli mkn dlm kereta. nanas yg betul² manis dan dah masak. alhamdulillah lepas dh ngidam. semoga takde apa apa. hee.

sy mmg xberapa suka buah nenas jad mkn pn klu dlm pizza,masak lemak n rojak. xde la mkn bnyk sbb lidah sy super sensitive dgn nenas mentah. klu dibuat masakan ok je mkn bnyk pn.

YUPP!!! Makan. Dari awal kehamilan mmg makan nenas. Tiap hari makan 2 jenis buah tp nenas tu mmg everyday makan😍

Msa kndungan dah msuk 1bln ada mkan nenas muda n tua bnyak² sbp xtau sdg preg.. #TAPactiveusers

makan.Dpt yg betul² manis mmg mkn bnyk siap cmpur kuah rojak skli ahahah.Almdllh takde mslh ppe

Makan.. sebab memang favourite, selalu juga order jus nenas fresh bila pergi kedai makan

buah faveret , time pregnnt dpt la mkn skid m tu pun topping pizza hawai chicken 😂

mkn..tu pn trimester kedua hjung2..mkn pn yg dh dimasak..mcm dlm pizza ke..paceri ke

Saya x makan sebab x suka nenas...sebelum pregnant lagi x suka nenas