Luahan sikit

mak mertua sya baik..mmg baik...tpi ad kalanya jgk mulutnya agak kasar...sejak ank start makan nie..mcm2 yg bt sya agk stress..sya tknak bg garam n gula kat ank sbb yaa la baru 6 bulan...tpi mak mertua suka ckap "kesian ank mkn tk rasa apa, tk sedap"..bbyk kali dia ckp mcm tu...n prnh skali tu dia suap ank cream kek..Allah msa tu rasa nk marah tpi igt yg dia yg jaga sya brpantang...bila blik sya ckap kat suami..suami bleh blas " kita dulu pon mkn mcm tu,elok ja besar"...dan skrg ank dh nk msuk 8 bulan tpi ank still tk merangkak lg...mak mertua asyik sruh sya belikan ank walker...sya dh ckp tk nak beli..dia memaksa sya n suami beli...dia ckp bg ank cepat jalan...dia kata dia nmpk ank sya mcm lemah ja...sdgkan kat rumah sya ank aktif ja... kdg sya rasa mcm sya nie tk bleh untk bt kptusan untk ank sya sendiri...sya nk yg trbaik untk anak...salah ka...

7 Balas

Sama la sis...tapi usahakan diri pekak telinga Dan menjawap oh yeye... untuk Bab makanan bb ..sis boleh cuba sediakan mushroom powder berbagai powder untuk mertua (jika dia yg sediakan bubur bb) then ckp la tambah sedikit powder dkt bubur kalau Rasa bubur tawar walker pulak..mmg zaman dulu walker is the best...tapi skrg doc suruh kurangkan pakai walker takut effect bentuk kaki I jawap mertua I :kawan I kata nak derma walker dkt saya tapi dia asyik lupa kemas...lagipun I X cukup bajet nakk beli kalau mertua tersemangat beli biar la dia beli ,dia yg bagi bb ddk waktu dia Jaga...then waktu u Yang Jaga jng la pakai walker biar dia rajin merangakak

9mo ago

hmmm I pun murung stress Dan overthinking kalau mertua ckp buat Tu buat ni...apa boleh buat ...jadi menantu hood lebih exhausting berbanding parenting