Luahan sikit

mak mertua sya baik..mmg baik...tpi ad kalanya jgk mulutnya agak kasar...sejak ank start makan nie..mcm2 yg bt sya agk stress..sya tknak bg garam n gula kat ank sbb yaa la baru 6 bulan...tpi mak mertua suka ckap "kesian ank mkn tk rasa apa, tk sedap"..bbyk kali dia ckp mcm tu...n prnh skali tu dia suap ank cream kek..Allah msa tu rasa nk marah tpi igt yg dia yg jaga sya brpantang...bila blik sya ckap kat suami..suami bleh blas " kita dulu pon mkn mcm tu,elok ja besar"...dan skrg ank dh nk msuk 8 bulan tpi ank still tk merangkak lg...mak mertua asyik sruh sya belikan ank walker...sya dh ckp tk nak beli..dia memaksa sya n suami beli...dia ckp bg ank cepat jalan...dia kata dia nmpk ank sya mcm lemah ja...sdgkan kat rumah sya ank aktif ja... kdg sya rasa mcm sya nie tk bleh untk bt kptusan untk ank sya sendiri...sya nk yg trbaik untk anak...salah ka...

7 Balas

kalau sya mmg mulut suka membalas je balik apa mentua cakap 🤣biar mentua rasa kita ni biadap nanti kalau anak aku sakit akuuu juga yng jage bukan dia paling" pun tolong kesiankan je🥱

9mo ago

sya nk blas tpi sya tringat yg dia jaga sya dlm pantang...dia yg bnyk bg kata semangat dlm pantang...cuma skrg nie ja dia asyik ckp kasar2 sikit...