Stress :(

Mak mertua suka control hidup. Saya dengan suami hidup okay je takde lah senang tapi Alhamdulillah cukup semuanya, dia yang suka nak belanja itu ini tapi lepastu dia mengungkit. Saya tak faham. Dia belanja anak lepastu mengungkit. Siap citer yg bukan2, katanya mak ayah saya kaya tapi kedekut. Banyak pakai duit diorang. Suami pun taktahu nak buat apa. Saya cakap dekat husband, saya tak sanggup kena mental tortured macam ni. Saya fikir nak cerai je.

6 Balas

Puan. Yang masalah mertua. Bukan suami. Suami ok ke? Dia Mungkin nak jaga perasaan mak Dia n awak jgk.. so berbelah bahagi. Saya pun mcm puan, dulu pikir nak cerai je. Tapi saya pikir Balik. Suami ni Kt tgh2. Paling mudah, paling selamat untuk family kecik kami. Jauhkan saya Dan anak2 dari family Dia Sbb Apa yg mak Dia buat Kt saya lgi teruk,dalam pantang Dia buat saya hampir nak meroyan. Tapi saya pikir Itu tetap mak suami.. if suami nak taat, cukup la Dia sorang tanpa babitkan kami, Dia nak Balik jumpa mak Dia. Saya tak halang.. Kalau ikutkan perasaan Kita ni Mmg nak buang keluarga toxic ni jauh2. Tapi suami ada salah sikit je, Jgn smpai nak cerai effect masa depan anak2.. Kalau benda sikit2 ni lain kali ckp dgn suami, byr Balik apa Yang Dia beli. Kalau Dia nak mengungkit jnji hutang xda. Itu je puan. Selagi Dia tak sentuh maruah awak, usik anak2 awak, suami still side awak. Awak rilex dulu. Jauhkan diri sementara. Nanti Dia rindu cucu, Dia pandai la cari sendri

1y ago

Ok faham, suami saya sentiasa memahami :( cuma saya je kdg2 terfikir sampai ganggu emosi. Thx for words...