nak tahu bagaimana cara nak main lepas dalam tapi tak jadi baby

Main lepas dlm tapi x jadi baby

17 Balas

Tak mungkin xkan jadi baby..selagi dok lepas dlm mmg berkemungkinan jadi baby..lagi2 kalau dah pernah beranak..x kira subur tak subur..cepat atau lambat je.. So sila lepas kat luar..trust me 😊 Sbb dah pernah ada kes mcm ni..tp bukan sy la.. Merancang la sebaik2nya .

Sy xtaw nk ckp.sbb sy brsma msa wktu sblum subur.tup2 lahir dh ni bby boy.naseb bby sulung😂sbb setau sy.sperma yg sihat mmpu hidup 7hri.so dlm msa 2 if ada pelepasan telur maka trjdi la fetus😂 if nk lepas dlm pkai kondom ye sis🤣

5y ago

Yup2.. betul. Sperm boleh sampai 7 hari. Ovum plak smpai 48jam. So, kalau bersama sebelum subur pn, masih ada kmgkinan utk hamil sb sperm masih hidup.

Kadang kita rasa tu waktu subur kita tp sbnrnye tak. Kadang jugak kita rasa tu waktu tak subur kita tp sbnrnye ya. So amik la langkah berjaga2 kalau rasa nak lepas dlm n xnk pregnant.

Pkai perancang la, pil ke, cucuk ke ape2 je la... Sbb klu nk tgk wktu subur ke x ni ssh ckit, buatnye kite ni mmg jnis yg mudah lekat, jdi jgk..

slalu lps dlm ja x gndung pon.. tp kli nih tgandung plk... 😂😂😂😂😂😂.. nurse ckp time subur tuh time keputihan kita kua..

Sis boleh adjust bila bersama tu bukan time subur dengan guna opk. Or kalau terlepas dalam jugak, sis cepat2 bangun basuh.

Sis kena tau tahap kesuburan sdri. Mcm kes saya ni, bersama waktu tak subur tp menjadi juga.

Saya kalau termain masa subur ambik emergency pil. Postinor2. Sebulan sekali je boleh pakai

Time x subur kot...tp sy smpai skrg confius nk kire jadual fertile tu...haha

5y ago

App period xbantu sy langsung untuk preggy. Padahal period sy ok. Huhu. Last sy try opk. Mmg berkesan. Kesan waktu subur mmg tepat.

Pil perancang.. Or check kesuburan.. Klw waktu tngh tk subur so blh lh..