Weaning for baby

mahu tanya apa yg mummy2 semua start dulu bila baby sampai umur weaning? berbaloi x kalau beli food processor..first timer

1 Balas

kalau bagi saya food processer tu tak perlu sgt sbb bole je kalau setakat nk lenyek nasi or syur dlm blender biasa. tapi kalau yg mampu , apa salahnya .. mencuba benda baru😘 . saya dari anak start nk masuk 7bulan mcn tu baru kasi dia pegang food ssndiri. kadang tu kasi carrot yg dah direbus atau stim. lagi lagi bila fasa dia nk tumbuh gigi . saya mmng galakkan kasi yg dia sndiri bole pegang and gigit . all about try and error mommy😍😍 .. goodluck🌸