Food processor baby

Ibu² yg anak dh start makan guna food processor brand apa? Boleh bg suggestion tak? And perlu ke sebenarnya beli food processor ni?

5 Balas

sy xbeli food processor. sbb dah ada pngisar buah 1 set hdiah masa kahwin xguna langsung😂mcm bazir pulak kalau xmanfaatkan. so malas nk beli dah. sy just sediakan beli pan comel ,rice cooker baby,senduk comel khas untuk bby n lain2.. barang msak untuk bby smua khas. xcmpur..dan sy ada masa untuk masak atas dapur😂 lagipun suri rumah. ank pon bru sorg. rasa kalau sy bkerja mmg sy beli food processor.. smua dalam 1. trpulang pada puan.. nk beli asing2 perkakas bby boleh,nk sekali dlm 1 pon boleh.. kalau brand tu sy xsure. tp dulu pon sy ada riki2 ikut harga kt shopee. mcm2 brand food processor ada.. tengok review rasa..

1y ago

Sama. Hadiah kahwin banyak dpt blender. Guna apa yg ada

terpulang. awak nak beli boleh. xnk pon boleh. boleh je nak guna blender biasa yg dkt rumah. tp pastikan bukan blender cili atau bawang. boleh je awak nak steam dlm periuk biasa. food processor ni bukan satu benda wajib awak kena beli. kalau mcm sy. sy beli sebab blender dkt rumah sy dh bercampur. blender tu la buat sambal belancan. blender tu la blend cabai kering. nanti anak mkn pedas. hee. saya pon pakai brand samugiken. sy pakai smpi usia baby setahun je. lepas tu baby sy dh mkn mknn family. jadi sy simpan food processor tu.

Saya tak perlu food processor, guna blender kering. Sebulan je guna utk kisar itu ini. Umur 7 bulan tukar tekstur dgn lecek sungguh. 8 bulan lecek gitu. 9 bulan tak lecek dah. Nak buat puri untuk biskut baby pun guna blend kering je

Saya pakai samu giken. Harga affordable. Perlu kalau awak memang fully cooked untuk baby. Mudah dan jimat masa. Saya bekerja dan makanan baby semuanya home cooked. Tak pernah bagi makanan luar. Food processor ni sangat membantu saya.

1y ago

Sama, anak saya pun dah setahun hehe

Saya beli pengisar biasa je tapi khas untuk makanan bayi. Once dah tak kisar makanan anak dah (anak dah boleh makan macam orang dewasa) boleh guna untuk kisar bahan masak biasa pula