Pengesahan kehamilan dengan doktor

macamana ya korang buat pengesahan kehamilan dengan doktor? Saya dah nk masuk 10 weeks, pergi klinik tadi, KK, saya cakap "nak sahkan kehamilan". Sebab klinik desa suruh sahkan doktor dulu, baru leh buka buku merah. TERKEJUT saya sebab kena bayar 30.00?. Tak cukup duit tadi, terus tak jadi buat.

37 Balas

Sy thn lpas buln 10 pegi kk , ckp period lewat 3minggu .. lpas tu nurse sruh p mkmal cek urine test , test2 positif .. lpas tu nurse sruh bt buku .. haritu pegi kk kwsan lain ,lpas tu nurse sruh pegi klinik ikut kwsan ,nurse pesan sruh ckp da cek dkt kk n kalu xpercaye dia sruh call .. bila pgi kk yg sepatotnye pegi ckp kt nurse mcm tu , nurse trus buka buku pink n scan .. msa tu byr rm1 je ..

4y ago

Ouhh . Iye ke .. kwsan sy nie xde klinik desa ,, trus p kk .. tu yg p kk .. doc scan ape sume time tu 8week, lpas tu doc sruh p tggu 2week lg nk repeat scan sbb xjelas tarikh due .. jantung kecik,bby plak xduduk diam ,susah nk cari denyutan jantung bby .. 10week pegi , da dpt tarikh due sume