Pengesahan kehamilan dengan doktor

macamana ya korang buat pengesahan kehamilan dengan doktor? Saya dah nk masuk 10 weeks, pergi klinik tadi, KK, saya cakap "nak sahkan kehamilan". Sebab klinik desa suruh sahkan doktor dulu, baru leh buka buku merah. TERKEJUT saya sebab kena bayar 30.00?. Tak cukup duit tadi, terus tak jadi buat.

37 Balas

Sy lps tau pregnant terus buka buku kat klinik desa.. Waktu tu 7w.. Nurse terus bukakn buku pink utk sy.. Kebetulan hari tu ada doc, terus dpt jumpa doc dan doc suruh sy tunggu 10w nnt g scan.. Die tanya sy nk scan kat kk atau swasta.. Klu nk kk, die akn bg tarikh. Tp sy ckp nk g swasta je...