susah tidur

hi.. macamana nak buat baby tidur lena..baby saya 7 bulan...siang tidur sekejap sekejap dalam setengah jam bangun dh....malam pula menangis bila ditidurkan walaupun sudah mengantuk sangat..this happened almost everyday....?

susah tidur
222 Balas

mcm baby sy.. sy biasakn dgn tidur skjp wktu siang .. dlm 3 sesi.. 1 sesi dlm sejam.. dan last sesi adalah tiga jam sblum wktu mlm.. pastu bg penat dgn main .. main air .. mcm2 aktiviti la.. bwk jln2 kt dpn umah.. bila mlm.. sy ajar dia tidur sendiri.. dan wktu msti konsisten.. bila dia dh tbiasa.. kita just tgk2 je.. lama2 nnt dia akn lena sndiri.. pastikn sblum tdo.. kenyangkn dgn mkn.. ataupn minum susu.. cara sy ajar dia tdo sndiri .. kul 745.. dh mula masuk bilik.. kurngkn cahaya.. pastu pasang whitenoise.. bring kn dia atas tilam.. lps tu biar dia main sndiri.. klu nangis pn.. kita tgk je.. jgn pujuk terus.. lama2 dia akn tbiasa.. dan akan tidur sndiri.. alhamdulillah.. anak sy 7 bulan blh tdo sndiri.. dan mlm kurng bjge.. cuma kdg2 tu.. ade juga byk kli bgun.. tp skrg ni jrg2 ...