susah tidur

hi.. macamana nak buat baby tidur lena..baby saya 7 bulan...siang tidur sekejap sekejap dalam setengah jam bangun dh....malam pula menangis bila ditidurkan walaupun sudah mengantuk sangat..this happened almost everyday....?

susah tidur
222 Balas

emm sme anak sy sis umur 6 bulan. mse newborn dy high demand. silap sy xde ilmu mse tu, x jge tidur dy, nk jge bby high demand ni x mcm bby lain. sepatutnye jaga since lahir sampai 3bulan, so effectnye kat tidur dy sampai skrg and anak jdi kuat meragam, biase nk berdukung je, x blh sy tinggal kejap pon . lagi ank sy xnk tidur bawah. berdukung je . mmg mencabar. bgi sy, jgn follow ckp org ank lapar tu. sebenarnye x elok bgi bby mkn before tidur. sy pon penah try mse xtau, x berkesan pun. sy suggest sis follow fb ni, sgt2 berguna. sy follow mcm admin cadangkan, harini hari ke3, alhamdulillah nampak sikit perubahan. nap siang still 40min tapi dah x meragam bila nk ditidurkan. and ank sis tidur 30min tu kire ok, jgn krg dari tu. mlm tidur 10-12jam. next sy nk try train dy tidur bwh. doakn sy yee