Luka jahitan bersalin

Macam mne nak cepat sembuh luka?? Sekarang dah 21dys pantang 3jahitan lagi xsembuh😭

9 Balas

Cuci luka dgn air biasa.spray ubt kuning tu ,kipaskan sampai kering..jga bersih2 tmpt luka..sya guna cara cmni je..dlm sebulan luka da cntum..benang dah tanggal..tpi 3 bulan pun msih rsa ngilu sis😅..semoga sis cpt sihat yer

Makan buah oren yg kaya vitamin C untuk bantu cepatkan sembuh luka dari dalam. Selain daripada tu, kena selalu sapu ubat kuning yg hospital bagi. InsyaAllah, luka cepat baik.

Kalau saya sis cuci dengan air rebusan manjakani kompom cpt sembuh sya guna ni 3@4 Ari jahitan dah sembuh

Mcm.mama sis tahu x sembuh..sis tgok ke..dlu nurse sarankan cuci dgn dettol cepat kering jahitan tu

Saya plk just cuci dgn air rebusan daun guava. It will help untuk cpat sembuh luka.

1bulan sis paling kurang 😢 tu pun masi ngilu2 lgi

Kte pakai gel gamat sis..cpt kering,parut pn xde

Shoppe de Jual sis rm23

Letak ubat kuning.