ubat luka jahitan normal

Ibu2 booeh share tak ubat luka jahitan bersalin normal ape yg ibu2 guna utk cepat camtum dan sembuh...

7 Balas

ubat kuning yg hospital bekalkn je pastu sy tumbuk manjakani + kunyit perah air dia pastu buh kt luka tu.. klau rajin sapu ubat tp x jaga luka dgn betul cthnya pad x tukar dgn kerap, kwsn luka sentiasa lembap, kwsn luka x bersih x blh jgk dia kena rajin sapu ubat & jaga luka baik².. setiap kali nk pakai pad jemur lu dpn kipas sblm & slps pakai ubat.. jaga mkn jgk inshaAllah cpat sembuh..

saya dulu. masa ank branak prtama je berjahit. dlm 1 hari .3 kali sy cuci luka tu. dgn air+grm bukit ckit je.. bg air tu suam2.lps tu cuci di tmpt luka di rahim. alhamdulillah tak smpai semnggu luka baik dh..ank ke 2 smpai 5.x da jahitan.

Kte pkai nie sis,sapu kn tmpt jahit.. alhamdulillah,cpt kering,parut pn xde.. shoppe de Jual sis,rm23 xsilap

2y ago

selamat digunakan ke ? sy nk cuba . harini hari ke 16 tp luka sy masih tak sembuh lagi

Tak semua hospital bekalkan ubat tu. Mummies boleh tak share nama ubatnya?

xsemua hospital bekalkan ubat..just jaga luka jahitan

saya guna ubat hospital & minyak tyt

ubat yang hospital bekalkan je

4y ago

Tak semua hospital bekalkan ubat untuk bahagian jahitan tu.