Salam semua.. saya dah 40 w 1 d,

Macam mane ye. Dlm 5 hari kalau tak bersalin kena pigi hospital. Saya jadi takut. Apa ye yg kena saya buat. Kalau dkt hospital selalunya dia buat apa ye.

9 Balas

insha allah xda ap, asalkan awk ok xde bleeding n bby bgerak mcm biasa, tp klu ad klua tanda2 tu cpt2 serah diri kt hosp jgn tgu lgi dh... tkut bby lemas o kkurgan air ktuban...

biasa akan masok ubat dah kalau lebih hari. kena paksa bersalin. sama macam sy lebih hari. tggu sampailah kita melahirkan. tuh jelah. banyakkan berjalan

3y ago

Ya betul masa anak sulung sy pernah alami... 3kali masok ubat dan akhirnya terpaksa di operate...

kwn saya pnh tlebih due smnggu tpi tiada tnda discaj kluar dan slang bbrpa hari kna srah diri

banyak kan bergerak buat senaman itik bawak baby cakap².. saya anak sulung pun overdue dulu

Baca doa nabi yunus, makan nenas minum air kelapa.. inshaallah...

3y ago

sis sy dh amlkn air kelapa gn nenas tk jga ad tnda2

saya pun tgu hari tk de juga tnda2 nk bersalin.

Cuba excersice push up sambil baca doa nabi yunus

3y ago

serius lah sis......

saya pon takut jugak nii

ayoooo..