Bersalin hospital swasta

Kalau nak bersalin dekat hospital swasta kena booking dulu ke mcm mana ye ?

7 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

Saya pun pergi swasta tapi kk pun ada pergi juga sekrg saya 21weeks dah kasi tau swasta saya Nak pergi sana bersalin , sebb I mau ambil epidural jadi u boleh tau apa u Nak tanya swasta harga berapa semua tu . Swasta tu pun ada refer buku pink saya kalau lah kk dah ambil darah swasta x payah ambil cuma refer tu je Swasta mahal sikit tapi dia Kasi medicine semua cukup calcium iron iberat ikan oil semua cukup Dan boleh tengok baby (scan tiap bulan) kk tiada scan cuma first time Dan bulan 7 je tapi ok paham kk busy

Baca lagi
VIP Member

Minimum 2x checkup lepas 30weeks. Sy haritu lepas 2nd checkup tu dh kira booking dh, so nk bersalin boleh terus dtg je n byr deposit sblum masuk wad. Boleh tanya pada hospital yg sis nk pergi tu sbb lain hosp lain t&c

7mo ago

Klau xnak checkup tp dtg msa nak bersalin jer boleh ke??

kena dlm 2/3 kali check up nnti dpt maternity package (kira book la tuh), kena buat appt dengan hospital dulu . sbb nnti dia akan tnya berapa mggu dah ? nk appt tarikh bila sekian sekian

TapFluencer

Hi mommy. Ya kena booking. Selalunya hospital akan minta kita hadir 2/3 kali check up di situ. Boleh bawa buku pink jika mommy check up di klinik swasta lain atau kk

Minimum checkup 2/3 kali sebelum bersalin. Nanti lepas complete checkup tu boleh terus booking. Sebelum pergi hospital, boleh call dulu untuk dapatkan appointment

TapFluencer

Usually booking dgn at least 3 kali checkup dgn mereka. Blh call hsptl yg awk nk pergi utk lebih detail.

Kalau xnak checkup tpi dtg msa nak bersalin je boleh ke ibu2??

7mo ago

Boleh. Macam andorra haritu boleh je walk in terus masa nak bersalin tu. Tapi ada caj tambahan la rm500. hospital private lain rasanya kalau terus walk in untuk bersalin, tak dapat pakej maternity yang ditawarkan.

Post reply image