sakit kuning

macam mane nak hilang kan kuning ..?? anak sy dah 279 dari 229 then 259 .. makin lame makin naik .. susu badan kasi je selalu kejot die tapi still same .. jemur waktu pagi mndi dengan kurma cina .. macam² iktiar . rase nye besok mesti naik lagi .. macam mne ye .

1 Balas

Susu badan sejam sekali. Kena make sure time df bby btoi2 hisap. Sbb kadang bby just kemam je jd susu kurg dlm bdn. Jd dy kurg berak kurg kencing. Mcm saya sbb bby x reti df. Kalo nak df mmg dia mengamok jd sye pam. Baby minom susu sikit pon xpe janji sekerap mungkin. Makin banyak dia kencing berak cpt la turun kuning baby. Extra saya bagi mandi kucai, mandi air sirap, mandi air herba tyt. Saya bagi 1ml air dari hemopati yg tu g kedai hemopati kata nak ubat kuning. Harga dalam rm60. Saya juga de bagi serbuk mutiara pada baby. 👈 Seminggu lepas bersalin bby dok nicu n wad sbb kuning kuat. Masok hari ke 8-14 saya amalkan yg saya bgtau tu tiap hari kuning baby turun. Ibu jangan minom air herba or makan jamu. Sbb bf bby kn. Mmg elok bg pns bdn ibu tp efek kt bby juga. Halia, lada hitam, bawang putih jgn campur dalam masakan.