baby kuning

saya kerap bagi susu badan dia berak oke kencing oke tapi kuning still tk turun lagi macam mane nak buat ye.

5 Balas

kalau saya, saya buat tips ni.. 1. sebelom gi klinik check kuning saya mandi kan baby dengan daun kucai. daun tu saya ramas ramas campur dengan air mandian baby. 2. ibu makan anggur hitam sebelom susukan baby. ada petua bagi baby setitis air anggur hitam. tapi saya tak berani. so saya yang makan anggur tu dan susukan baby.. supaya baby sentiasa berak. 3. saya guna susu formula terlebih dahulu. tapiiiii kene sentiasa pam dan simpan kat freezer(tahan 6bulan) atau peti bahagian atas(tahan 3bulan). supayaa susu badan sentiasa adaa. takde laa susu badan drop nanti 4. doktor tak bagi ibu makan bawang putih, halia, kunyit, jamu, lada hitam. tapi kan kita pantang mesti nak kene makan jugaa halia bawang putih tu kann.. so tulah saya cadangkan bagi susu formula dulu nnti kuning baby da normal nak bagi susu badan balik bagilah tulaa pengalaman saya. memula check kuning 258, masuk wad 3hari turun 208 pastu esoknya 195. 2hari lepas tu naik balik 201 sebab saya masatu ikhtiar bagi susu badan je. lepastu terus ikhtiar macam yang saya bgithu kat atas tuu 3 hari lepastu terus turun 163 pastu turun lagi 66.. doktor saya cakap biasa kuning normal 85 kebawah

awak darah apa..? barangkali anak awak prolonged jaundice.. anak sy sebulan lebih dulu kuning.. sbb sy ibu darah o+..

Awak beli susu kambing karihome kat farmasi. Sy pon mcm awak alhamdulillah anak sy Xde kuning dah

12mo ago

saya pun darah O+, bagi susu karihome 2oz setiap 2 jam. 1 malam ja duduk wad

kerapkan bg susu ja sis ,,, ank sy pun prolonged jaundis mcm2 petua dh try huhu

maybe prolonged jaundice