Assalamualaikum

Macam mane kite nak tahu gugur tanpa bleeding?

5 Balas

Keguguran ada beberapa kategori. Nanti sis cuba carik article tu..saya alami 4 kali gugur. Kali pertama mmg terus turun darah fresh mcm peeiod tu. Utk kali kedua hingga ke 4, saya tak alami tanda turun darah fresh, baby tak berkembang tapi saya mmg ada spotting dari awal pregnant smpailah gugur tu antara minggu 9 ke 12. Biasanya lps dah tau baby tak berkembang, darah akan mula turun. Pernah juga je xde bleeding sampailah hari sepatutnya kena d&c. Doc ada bg ubat kuat rahim tapi masa tu belum rezeki lagi. Salah satu tanda saya alami hilang simptom alahan secara tiba2. Apapun setiap org berbeza situasi. Kalau sis rasa x sedap hati, pergi scan. Banyakkan berdoa semoga kandungan selamat dan baik2 aje.

Gugur wajib ad bleeding dear......kdg2 kita dah tahu kita bakal gugur (mybe doktor da bgtau kndgn xmenjadi)bila smpai masAnya ia akn gugur dgn sndr ... ad sstengah org tpksa buat DnC bila melebihi tempoh y diberikan tuk gugur dgn sndr..... Mcm pglaman sy mse 1stime pregnant n dah thu bakal kegugurn sbb kndgn xmenjadik..... so dktor bg tempoh 2mggu utk gugur sndr...n hari2 tnggu tp xde sbrg bleeding.... so time tu sy slalu bhrp yg anggapan dktor salah... tuttututtttt bleeding dgn sndr

🙅🏼‍♀️

ade ke mcmtu?

😳😳😳