Ibu hamil yang bekerja

Macam mane ibu2 yg hamil especially first trimester handle morning sickness, penat n cepat letih n mengantuk ye mase kerja? Especially yg kena hadap pesakit depan mata ni? Serius tak larat,dahla setial 3 jam,perut minta makan..please share some tips,sebab saye first time pregnant

3 Balas

makan ikut time,snacking buah2, balance diet.air kosong yg banyak,tapi tak larat akan rasa nak kencing je. lepas tu malam,pastikan rehat yg cukup.tido awal.jangan stress,enjoy the moment.

10mo ago

okay2 terima kasih 🥰

Go for heavy breakfast. Saya rasa lepas sy makan heavy breakfast perut mcm bertahan sikit hehe hopefully it helps. Happy working mommy

10mo ago

betul..saye ade try makan byk sikit bg betul2 kenyang..so boleh la dlm 4 jam tu bru perut ni boleh bertahan hehe tq sis

Saya make sure makanan sentiasa ada. Snacking tu penting & jangan skip meals

10mo ago

tq..mmg kena bawak 1 beg yg ade makanan kn..asal lapar je telan siap2