Bekerja dan morning sickness

Nak tanya ibu2 yang pregnant awal2 macam mana handle morning sickness time bekerja ye? Saya baru week 7 tapi rasa loya mual sgt sampai tak boleh focus kerja :( asyik tak sedap badan.. makan pun tak boleh telan apa2 #advicepls #1stimemom #bantusharing #ingintahu #pregnancy

1 Balas

Saya guna minyak Aowaleet saja sis sapu2 di hidung, di rambut dan di bahagian dada.. kadang2 kalau rasa angin banyak sangat saya sapu di bahagian tapak kaki. Tidak hilang cuma ada rasa lega sedikit... Lepas tu saya letak kulit limau mandarin dalam mask jg😂 Kalau mual sangat sis cuba minum air suam sedikit demi sedikit... makan biskut sikit, atau makan yang sis rasa boleh makan ..