angin dlm badan

macam mana ye nak mengatasi angin dalam badan.. ??sy selalu sendawa time waktu nak tidur mmg tak bole nak tidur.. dia mcm nak muntah tp takde muntah.. angin sahaja..

2 Balas

normal bg 1st trmter sy pun hri tu bnyak angin dlm prut rse sebu dn nk muntah,jd solutionnya sy g frmasi dn ahli frmasi syorkn sy mkn ubt carcoal skrng alhamduillah kempis skit prut sy skrng klu x dh mcm 7bln sbb angin je😆

Simptom pedih ulu hati tu. Elakkan makanan dan perkara yg bg trigger pedih ulu hati. Senam brisk walking juga membantu keluarkan angin. Jaga postur sesuai kehamilan

1y ago

Nak tidur sapu minyak angin kat tapak kaki, pakai stokin. Boleh sapu kat bahu jugk . Tp jgn diperut.