Tanda contraction

Kalau perut mengeras dan sakit itu dikira contraction ke? Sebab kalau berdasarkan penerangan nurse contraction,dia sakit dari pinggang ke bahagian depan,tapi saya kerap perut mengeras dan sakit,pinggang tiada pulak rasa seperti nak period tu. #bantujawab #SeriusTanya #ingintahu #firstmom

1 Balas

selalunya kalau contraction makin lama makin sakit. tapi tuh la, sbb org lain2x, kalau mmg da ckup 37w, nak p hosp. check pun bole utk confirmkan .