Iberet-500

Macam mana x nak muntah makan iberet ye? Saya makan sebelum sarapan 10 minit lepas tu muntahhh... Teruss lemahhh je badanya

8 Balas

Pharmacist kan ada terangkan masa utk makan ubat tu? Kalau nak makan ubat iron kena makan 30 minit sebelum makan apa-apa. Jika nk makan iron selepas makan apa-apa kena tunggu 2 jam. Makan iberet dgn susu. Kalau tak boleh minum susu minum dgn air kosong je. Cuba makan sebelum tidur. Jika masih muntah juga walaupun dah ikut masa beritahu nurse mungkin ubat iron akan ditukar lagi kerana tidak sesuai.

cara saya makan sebelum tydo n minum dengan jus oren.Alhamdulillah xmuntah.Sis boleh cuba ye.Moga dipermudahkan

mkan sebelum tido.. tp ambik 2jam lepas mkan, jgn lepas mkan mlm terus telan lak.. nt xberkesan ubt tu

sy amalkan mkn ubat iberet dgn air sunquick kosong tanpa gula sebelum tido. alhamdulillah okay je.

try makan sebelum tido. alhamdulillah sy makan sebelum tido ok.

saya mkn mlm sebelum tdo

Mkn sblm tdo....

mkn sblum tido