Iberet Folic 500

Nak tanya, bila ye masa sesuai nak makan iberet ni? Sebelum tidur boleh ye? Lepas makan or sebelum makan. Ramai kata masa perut kosong. Tp kenapa org kt farmasi ni kata selepas makan?

9 Balas

Kene makan time perut kosong.. Klau saya amik waktu pg lepas makn trus tido blik klau tak loya dan pening.. Tp klau dah makan kene tunggu 2jam bru mkn iberet.. Mkn sebelum tido pun ok klau rasa xnak pening

5y ago

Ohh loya dan pening tu mmg effect dia ke? Wajib ke sis makan vitamin ni? Sbb sy jenis tak makan ubat2 pil ni.

2hr before breakfast / 1hr after.. kalau x tahan loya n pening, mkn sebelum tidur.. dlm iberet ada mcm² vit, so penting utk ibu n baby..

5y ago

Oh yekee. Okay2. Thank you 😁

Sy mkn mlm sblm tdo...sbb lau pg, confirm loya2, confirm muntah blk..tu yg sy amalkan mlm, trs tdo..

Lpas mkn pun boleh juga mkn sis tapi kna tunggu 2jam slpas mkn baru boleh ambil ubat Tu...

Sya mkn sblm tdr dgn air oren. Ok hb low dri tk ok trs okay , alhamdulillah hrini jmp nurse , hb da ok

Waktu perut kosong . Klu sy makan waktu kul6 pg, kul8 pg sy breakfast .

Sy pun makan sebelum tdo..makan terus tdo kalau tak cnfirm muntah balik

Bangun pg terus makan sebelum breakfast.

makan sebelum sis.