Solat

Macam mana solat dah nak masuk 35weeks ni. Duduk dekat kerusi saje sekarang. Tapi segan sebab berjalan berdiri boleh aje. Tapi pergerakan solat dari sujud nak bangun berdiri tu terlalu sakit rasanya. Faham ada rukhsoh solat. Tapi tula, segan sendiri sebab nak berjalan boleh aje ?

11 Balas

awal solat je perlu berdiri sis.. jgn malu.. memang Kita boleh berjalan, tp yg membolehkan Kita duduk adalah sbb sukar nak bangun dari sujud.. asalkan selesa sis nk beribadah dgn tenang..

2y ago

Kan, susah nak bangun berdiri bila dah duduk. Kalau rasa mampu nak angkat badan lagi, solat je mcm biasa.