Mabok N Mual Yg Terok

Macam Mana Nk Hilangkan Mual. Pedih Ulu Hati. Sangat Xselesa.. Kandungan Baru 9weeks Tp Mual Terokkk.. Mabok.. Kadang Sampai Stress.. Sakit Kepala Mcm Nk Pitam..

2 Balas

Tak ada ubatnya morning sickness ni sis. Redha saja la. Makin tambah besar kandungan,mual dan alahan akan beransur hilang. Saya ni sejak dr lewat period 3 weeks sampailah sekarang 13 weeks masih lg morning sickness. Cumanya kurang sedikit teruknya dari yang trimester 1. Sis sabar ja. Memang begini la dugaan sebagai ibu. Kuatkan semangat ya sis.

5y ago

Nurse ada bagitahu saya. Kalau mual cepat2 makan biskut. At least perut tak kosong. Kalau morning sickness kita tak lalu nak makan, perut kosong buat morning sickness lg teruk. Saya ni sebab tu lepas bersalin anak pertama dulu saya betul2 merancang kehamilan sebab saya trauma dgn alahan. Anak pertama saya dah nak masuk 5 tahun baru saya pregnant lg.

sama mcm sy skrg ni..sy dah 10w..semua rasa skt..sy punya alahan siang mlm,sampaikn tgh tidur pun blh nak muntah..mmg stress sbb x cukup tidur n stress dgn rasa skt tu..sampai ngs2 d buatny..

5y ago

Sama.. Smpi xtahan da. Ngisss je.. Xde ubat yg boleh kurangkan