Mabok trimester ketiga

Assalamualaikum & hi. Ada x ibu2 lalui apa yg saya rasa. Saya mabok terok dari awal 6 minggu smpai 20 minggu.mmg kurg mkn nasi. Nak masok 25minggu,selera mkn beransur ok. Skrg dh 31minggu mabok dtg lagi. Nak muntah tengok mknn 🥹bgun pagi mual,sakit kepala. Mcm awal2 trimester dulu 😭 berat pun trn. #pleasehelp

2 Balas

sya 1st trimester trok smpai x leh tgk nasi .. tgk nasi je dah muntah blm makan lagi .. 2 kali ke hospital knak isi air dlm bdn .. dah masok 20w ada ok dah smpai skrng dah 34w cuma masok 30w tu sya kurang makan nsi .. ada makan cuma kurang x mcm sblm ni .. so sya beli roti byk laa sbb sya jenis cpt gastrik ..

1y ago

berat bdn sis ok x bla dah masok trimester ketiga?

Saya baru 1st