Ibu2 semua start mual2 @ mabok berapa minggu?

Sy 6 mggu da rasa mual..sgt xselesa..

34 Balas

start masuk 5 minggu sampai la minggu ke 14...alahan muntah2 dah hilang..alahan bau sabun pon hilang jugak..kalau X...minum air kosong pon keluar balik...harap2 xjd macam 1st pregnancy dulu...masuk je trimester ketiga alahan muntah2 menjelma kembali

5 weeks. Fuhh seksanya rsa. First time mngndung. Selera makan tkde tp boleh mkn nasi skit2 lg, loya tp boleh thn muntah lg. Yg tk thn tu sakit kepala teruk mcm nk migrain sdngkn sy tiada migrain. Rsa nk pecahkn je kepala ni kt dinding hahah

start minggu ke 7 hingga ke 15minggu alahan kira teruk jugak lah😅🤭muntah2,mual,xboleh bau tumis2 bau sabun pun muntah jugak,pening yg xboleh bawa bincang mmg nangis jak masa tu hehe,dn lpas gosok gigi mesti nak muntah ..

1st dulu tau preggy pon sbb asal bangun pg je muntah.. yg 2nd ni alhamdulillah xde alahan langsung.. mase awal² hari tu baru lepas mkn ade rase mual sikit tp sampai skrg da 9w xde muntah..

8minggu,mabuk smpai tngah mlam, klau boleh tandas tu aku yng punya😅msa tu nasi memang tak lalu lh, seminggu orng tak Bgi mkan seminggu jga lh snggup, tngok orng mkan pun dh mual

Kandungan pertama start mual 5 minggu… muntah teruk sampai minggu ke 16. Kandungan ke2 start minggu 12, tapi tak lah teruk sangat mcm yg 1st. Tapi sgt sensetif dgn bau

sy dh masuk 6 minggu, xde rasa mual2 lg.. cuma rasa sakit bahagian pinggang.. kadang perut rasa x selesa, nk pulak time nk tidur.. posisi mana yg sebaiknya yea?

saya 6w sampai 14w ni masih gitu. Makan Tak Tau Apa Yang Selera. Nasi Memang Tak Lalu 😑 Ni kandungan ke 4. First Time Rasa Gini. Yang 3 Sebelum Ni Ok Je.

Minggu ketiga dah rasa pening dan hilang selera makan. Trimester kedua normal, masuk ketiga datang balik mual tu. Tapi tak sehebat trimester pertama

Saya mula dari sebelum tahu pregnant sampai kan 7weeks. Masih alahan teruk. Doakan saya masuk 4bulan dah tak ada morning sickness 🥺