menahan contraction

Macam mana nk hadap cntraction. 10mnit skali pon dah rasa seksa.. Ni kan nk tnggu yg 5m skli.. Ya allah, sakit yg amat.. Jalan msih 1cm walaupon dah trun drh n lendir.. Dh sehrian

1 Balas

Banyakkan berzikir sis. Baca zikir nabi yunus LA ILAHA ILA ANTA SUBHANAKA INNI KUNTU MINAZZALIMIN. Anak kedua saya memang rasa kontraksi kurang dr 5 jam sebelum bersalin. Baring tak kena,berjalan pun tak boleh. Sakitnya Allah ja yg tahu. Saya berdoa semoga Allah percepatkan saya bersalin. Alhamdulillah dlm jam 7lebih malam saya kontraksi sampai hosp jam 9 mlm bukaan 2cm. Jam 1pg air ketuban pecah terus ke labour room. 1.29 pagi bersalin. Tak lama prosesnya. Masa tu saya terfikir macam mana la org yg boleh tahan kontraksi sampai berhari2. Saya ni pun baru berapa jam dah rasa nak mati.