macam mana nak tau doctor tu suruh minum air gula ye . dia ada tulis apa2 tak dekat buku pink ?

Macam mana nak tau dia dah suruh minum air gula

30 Balas

Kena minum air gula tu mungkin berat naik mendadak masa pregnant . Kalau blh, 500gram je seminggu. Means kalau sebulan tu berat kena bertambah 2kg je . Mybe mase tu ibu makan berselera, so tkut berisiko ad kencing manis . Itu sbb kna minum air gula

Biasenya dia bgthu kite kn minum air gula then nurse akn sedia kn 1 borng utk minum air gula..nak2 klu sejrah kluarga ad kncing mnis..berat bdn kite over weight dlm sbuln

Mcm sye tertunggu² juga bila kena minum air gula ni.. Sebab katanya skrg ni wajib minum.. Last checkup 34 mggu nurse bagitau x payah minum.. Alhamdulillah senyum lega 😁

4y ago

mcm mne boleh x minum tu klau atas 25?

Biasa nya mnum air gula ni..14week..da d benar mnum..kalau tdak sngkut gdm..28week akn cek lagi..tpi kalau sis ada sngkut gdm..memang tiap minggu la mnum air gula..

Sya tdi pagi gi check up,doc ckp suru mnum air gula..agaknya ada la doc tu tulis kat buku pink tu tdi..sya kena suru mnum gula sebab umur konon😂37thun..ank 1st.

Kalau saya .dok akan bagi tahu nnti temujanji akan datang minum air gula. Kena puasa dari jam12 malam sampai dapat minum air gula. Baru boleh makan .

Biasanya akan dimaklum lebih awal sbb kena puasa dulu sebelum minum air gula tu, lagi2 kalau 1st pregnancy mmg x pernah ada pengalaman lagi.

Nurse akan inform awl bila tarikh mnum air gula..sya skrg msuk 19weeks, 1/7/20 ni trikh sya mnum air gula,hrap2 tak sangkut la nnt😆

rasa ye umor 25 thn ke atas wajib minum air gula...mcm sy masa 14w dah mnm lau sangkut gdm 2 mggu skli kn bsp...

misi akan bagitau..sekarang ni x silap 2 kali kut minum air gula..awal pregnant dan hujung kehamilan kan..