Macam mana nak guna fetal doppler

Macam mana nak tahu tu jantung baby ke bukan 😅 and sepatutnya kena kat mana??

2 Balas

sy pun ade beli fetal doppler. dari kndungan 14week lg sy dah dgr heartbeat bby . sy ikut cara yg disediakan contoh mcm dlm gmbr ni. letak gel n alat dgr tu dkt bhgian yg bertanda titik merah tu.. setiap trimester 1,2,3 xsma lokasi nya. awk boleh tgok dkt gmbr tu ye. harap dpt membantu. terima kasih

kena tanya misi dan dktr. misi tmpt sy tak galakkan beli and guna sendiri. sbb dkt abdomen kita ada point nadi. dan position bby waktu tu (klu belum 28w) bukan fixed, kejap ke kiri kejap ke kanan.

7mo ago

ya sbb tu sy mention dkt sis ni yg benda tu bukan semua org blh pakai. misi yg ada kemahiran pun duk tekan2 rasa perut dlu before letak doppler tu.